Alquiler Temporal Barcelona: decae el Decreto-ley
Punto Habitat Inmobiliaria Barcelona

Lloguer Temporal Barcelona: decau el Decret-llei

Decau el Decret-llei de la Generalitat sobre la regulació del Lloguer Temporal

Lloguer Temporal Barcelona: decau el Decret.llei.

La Diputació Permanent del Parlament, tal i com vam preveure, ha derogat, avui dijous 23 de maig de 2024, el decret llei que, entre d’altres, ampliava la regulació dels preus dels lloguers a tots els arrendaments temporals, a excepció dels destinats a lleure, vacances o activitats recreatives. Aquesta decisió s’ha pres amb els vots a favor d’ERC, CUP i Comuns, els vots en contra de Junts, Vox, Cs i PP, i l’abstenció de PSC-Units.

Aquest decret, que buscava extendre el control de preus més enllà dels lloguers residencials tradicionals, ha estat motiu de debat intens al nostre sector. D’una banda, els partidaris del decret argumentaven que era una mesura necessària per tal de protegir els llogaters davant l’increment desmesurat dels preus. D’altra banda, els opositors sostenien que aquesta regulació podria desincentivar l’oferta i afectar negativament el mercat.

La derogació d’aquest decret implica que, per ara, els lloguers temporals a Barcelona no estaran subjectes a les mateixes restriccions de preu que els lloguers a llarg termini, cosa que podria tenir un impacte significatiu al mercat immobiliari de la ciutat Comtal.

Els propers mesos seran crucials per observar com aquesta decisió afecta tant els propietaris com els llogaters i quines mesures addicionals podrien proposar-se per equilibrar el mercat de lloguer a Barcelona.

Alquiler Temporal Barcelona decae el Decreto-ley

Efectes immediats de la no convalidació del Decret llei sobre el Lloguer Temporal

Quines conseqüències té sobre el mercat de lloguer que el Decret llei sobre regulació del lloguer temporal a Barcelona hagi decaigut?

  1. Encara que la normativa continguda al Decret llei decaigui i quedi sense efecte, tots aquells contractes signats durant el període en què ha estat vigent continuaran regint-se pel seu articulat.
  2. Tots els contractes signats a partir d’avui hauran de tornar a contemplar la normativa recollida als preceptes de la LAU i el Codi Civil que regulen la matèria i a allò que disposin les parts.

Lloguer Temporal Barcelona: decau el Decret llei.
Quant de temps estarà vigent la normativa sobre el Lloguer Temporal?

La reposició de l’antic cos legislatiu és sine die, és a dir, no hi ha límit en el temps per a la vigència.

Ara bé, davant la crisi d’oferta d’habitatge de lloguer que pateix la ciutat de Barcelona i molts municipis catalans, els partits polítics s’han compromès a estudiar en profunditat quines mesures legals elaboraran per oferir solucions a la ciutadania.

Estarem al cas de com es composa el futur govern de la Generalitat i quines iniciatives legislatives s’enregistren i s’aproven en relació a aquest tema.

Com sempre, us informarem puntualment sobre qualsevol iniciativa legislativa.

Restem a la vostra disposició per a resoldre qualsevol dubte que tingueu sobre la regulació del lloguer temporal.

PUNTO HABITAT INMOBILIARIA BARCELONA

Inmobiliaria en Barcelona desde 1995

PUNTO HABITAT Sant Joan

Més informació sobre la situació del
mercat immobiliari a Barcelona

Contacta amb nosaltres per a resoldre qualsevol dubte sobre el mercat immobiliari a Barcelona.

Si prefereixes un assessorament personalitzat, acudeix a les nostres oficines: t’hi esperem

OFICINA PUNTO HABITAT SANT JOAN

OFICINA PUNTO HABITAT GAUDÍ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Otras entradas relacionadas

Reunión API Alquiler Temporal

Reunió API Lloguer Temporal

Conclusions derivades de la reunió dels API de Barcelona sobre la nova regulació del lloguer temporal Reunió API Lloguer Temporal: després de

Compare listings

Compare