Perfil del Comprador de Vivienda en Barcelona
Punto Habitat Inmobiliaria Barcelona

Perfil del Comprador d’Habitatge a Barcelona

Tendències en la Compra Venda de Pisos a Barcelona: Espanyols o Extrangers?

Perfil del Comprador d’Habitatge a Barcelona: la Ciutat Comtal atrau cada any a multitud de persones i empreses interessades en adquirir una pis però, quin és el percentatge de compradors d’origen extranger en les compravendes de pisos que es realitzen a Barcelona?

Durant l’any 2023 es van formalitzar 13.377 compavendes de pisos a la ciutat de Barcelona: en 12.442 d’elles el comprador o el venedor tenien nacionalitat espanyola mentre que en 935 ambdues parts eren extrangeres.

Compra Ventas Vivienda Barcelona 2023

Compradores Españoles VS Compradores Extranjeros

A quins Districtes de Barcelona hi ha hagut més Compradors Extrangers?

Eixample ha estat el districte de Barcelona amb un major nombre de transaccions en les què el comprador era d’origen forani: un total de 287 compravendes.

A l’altra banda, el districte de Nou Barris, amb un total de 18 compravendes en les quals l’adquirent no era nacional.

A continuació, us detallem com s’ha distribuït a cada districte de Barcelona les operacions de compravenda segregades en funció de l’origen de les parts que hi intervenen.

Procedencia del Comprador de Vivienda en Barcelona en 2023

Datos por Distritos

Anàlisi de l'Eixample i els seus Barris

Si observem la sèrie històrica que segrega les compravendes de pisos realitzades a Barcelona en funció de l’origen de les parts intervinents, observem que, un any més, Eixample és el districte que encapçala el llistat.

Ara bé, hi ha diferències notables entre els sis barris que composen el districte amb més població de la Ciutat Comtal.

Compra Ventas Eixample 2023 por Barrios

Origen del Comprador

Mentre que a Fort Pienc les compraavendes per part d’extrangers són quasi bé testimonials, veiem que a la Dreta de l’Eixample tenen gran rellevància, essent quasi bé 1 de cada 4 les transaccions que s’han conclòs on les parts no eren nacionals.

Com ha evolucionat el perfil de comprador d'habitatge a Barcelona en el Primer Trimestre de 2024?

Durant el primer trimestre de 2024, s’han perfeccionat un total de 3023 compravendes a Barcelona: mentre que a 2808 les parts eren nacionals, a 215 eren extrangeres.

De nou, són Eixample i Ciutat Vella els districtes on més compradors i venedors extrangers intervenen (75 i 57). També repeteixen, per la franja baixa, Sant Andreu i Nou Barris, amb 4 i 5 operacions en què les parts eren de procedència extrangera.

Perfil del Comprador de Vivienda en Barcelona

Perfil del Comprador de Pis a Barcelona
Conclusions
Com influeix l'intervenció de Compradors Extrangers en els Preus de l'Habitatge a Barcelona?

  1. En la majoria de districtes de Barcelona l’influència del comprador extranger sobre el mercat local és quasi inexistent: Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris y Sant Andreu y Sant Martí.
  2. Els dos districtes de Barcelona en què sí influeix el perfil són Eixample i Ciutat Vella. Mentre que, com ja hem vist, a l’Eixample el pes del comprador forani es reparteix de manera desigual als sis barris que el composen, a Ciutat Vella observem una major uniformitat, sobresortint el Barri Gòtic on, durant el 2023, de les 237 compravendes realitzades, 50 van ser protagonitzades per persones o empreses extrangeres.
  3. Previsions sobre la compravenda de pisos a Barcelona per part de no nacionals. Tal i com assenyala l’Observatori Notarial de Catalunya, es manté la tendència negativa iniciada al primer semestre de l’any 2023.
  4. L’eliminació de la “Golden Visa” influirà en l’evolució de preus en el mercat barceloní? En absolut. La concessió de visats per compra de pis a Espanya mai ha influït en els preus ja que només un pírric 0.1% de les compravendes realitzades en territori espanyol entre 2013 i 2022 portaven aparellades la concessió d’un visat de residència.

Inmobiliaria en Barcelona desde 1995

PUNTO HABITAT Sant Joan

Més informació sobre la situació del
mercat immobiliari a Barcelona

Contacta amb nosaltres per a resoldre qualsevol dubte sobre el mercat immobiliari a Barcelona.

Si prefereixes un assessorament personalitzat, acudeix a les nostres oficines: t’hi esperem.

OFICINA PUNTO HABITAT SANT JOAN

OFICINA PUNTO HABITAT GAUDÍ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Otras entradas relacionadas

Reunión API Alquiler Temporal

Reunió API Lloguer Temporal

Conclusions derivades de la reunió dels API de Barcelona sobre la nova regulació del lloguer temporal Reunió API Lloguer Temporal: després de

Regulación Alquiler Temporal Barcelona

Regulació Lloguer Temporal Barcelona

Lloguer Temporal a Barcelona: Canvis Legals i Obligacions Regulació Lloguer Temporal Barcelona: Decret-llei sorpresa. Avui, 24 d’abril del 2024, el Govern de

Pisos vendidos Barcelona 2023

Pisos Venuts Barcelona 2023

Pisos Venuts Barcelona 2023. Estadístiques per Districte Pisos Venuts a Barcelona el 2023 A quin districte de Barcelona es van vendre més

Compare listings

Compare