Aval ICO para la compra de vivienda
Punto Habitat Inmobiliaria Barcelona

Aval ICO per a la compra d’habitatge

Aval ICO per a la compra d'habitatge

L’Aval ICO és una eina financera anunciada pel Govern d’Espanya el passat 2023 que ha generat gran expectació al mercat immobiliari espanyol

Aval ICO per a la compra d'habitatge. En què consiteix?

Aval ICO per a la compra d’habitatge és un mecanisme financer atorgat pel Govern d’Espanya als préstecs hipotecaris destinats a l’adquisició del primer habitatge destinat a vivenda habitual. El seu objectiu és ajudar aquells que, encara essent solvents, no disposen dels estalvis necessaris per a cobri el 20% del valor de l’immoble, que les entitats financeres exigeixen com a pagament inicial en el moment de comprar un pis.

Així, el futur comprador no haurà de disposar d’aquest 20% “d’entrada” per tal d’adquirir un pis. Això sí, haurà de comptar amb, aproximadament, el 10% del seu valor per tal de poder assumir les despeses associades a la compravenda de l’immoble. Aquest percentatge variarà en funció de la Comunitat Autònoma on estigui el pis.

És important tenir en compte que l’Estat avalarà per un termini màxim de 10 anys, encara que el particular hagi pactat amb la seva entitat bancària un plaç d’amortització superior.

Tanmateix, una altra dada a tenir present és que l’ICO avalarà el 20% del menor valor resultant de la taxació bancària o de la compravenda. Per exemple, si adquirim un immoble per 200.000 Euros però el valor de la taxació bancària ha estat de 180.000 Euros, l’Aval ICO es calcularà sobre l’import de la taxació.

Aval ICO para la compra de vivienda

Requisits per accedir a l'Aval ICO

Per a poder optar a un Aval ICO, has de complir amb els següents requisits:

  1. Primera vivenda: l’immoble haurà d’estar destinat a ser el teu habitatge habitual.
  2. Capacitat de pagament i endeutament: hauràs de demostrar capacitat per assumir la quota hipotecària.
  3. Estalvis mímims: encara que l’aval cobreixi el 20% del valor de l’immoble, necessitaràs estalvis equivalents al 10% de l’operació per assumir les despeses relacionades amb la compravenda.
  4. Tenir menys de 35 anys o ser una família amb fills menors d’edad dins de la unitat. En el supòsit de famílies s’elimina el límit d’edat, és a dir, pot postular-se per aconseguir l’aval qualsevol família amb menors al seu càrrec amb independència de l’edat dels progenitors o tutors legals.
  5. Els ingressos anuals de la persona que vulgui optar a l’aval no podran superar els 37.800 Euros bruts/any. Si l’habitatge és adquirit per dues persones, no haurà de superar el doble d’aquesta quantitat.

On i com pots sol.licitar l'Aval ICO?

Un cop estiguin disponibles, t’aconsellem que segueixis les següents passes:

  1. Contacta amb la teva entitat financera i comunica el teu interès en obtenir un préstec hipotecari respaldat per l’Aval ICO.
  2. Reuneixes els requisits? Assegura’t de complir amb totes les condicions esmentades anteriorment.
  3. Presenta la sol.licitud: la teva entitat gestionarà la sol.licitud i engegarà el tràmit de l’aval amb l’Institu de Crèdit Oficial (ICO).

En el supòsit que la teva entitat bancària no s’adhereixi com a entitat col.laboradora, informa’t en alguna de les que sí ho faran. Per exemple, CaixaBank, Santander i BBVA.

PUNTO HABITAT | Inmobiliaria en Barcelona desde 1995

PUNTO HABITAT Sant Joan

Més informació sobre la situació del
mercat immobiliari a Barcelona

Contacta amb nosaltres per a resoldre qualsevol dubte sobre el mercat immobiliari a Barcelona.

Si prefereixes un assessorament personalitzat, acudeix a les nostres oficines. T’hi esperem

Facebook
Twitter
LinkedIn

Otras entradas relacionadas

Compare listings

Compare