Casa Vicens Gaudí Barcelona
Punto Habitat Inmobiliaria Barcelona

Casa Vicens Gaudí

Una joia del Modernisme Català:
Casa Vicens Gaudí Barcelona

La Casa Vicens, concebuda pel genial arquitecte Antoni Gaudí, està considerada com a una obra mestra del modernisme català.

Casa Vicens de Gaudí: història

L’any 1883, l’industrial barceloní Manuel Vicens i Montaner, encarrega la construcció de la seva residència estiuenca al jove Antoni Gaudí.

La construcció es realitzarà sobre un solar ubicat al Carrer de les Carolines, a la Vila de Gràcia, que, en aquell moment, encara era un municipi independent. No va ser fins l’ant 1897 quan Vila de Gràcia es va incorporar definitivament a l’estructura administrativa de la Ciutat Comtal.

En aquella època, Barcelona es trobava en plena efervescència cultural: s’iniciava una revolució arquitectònica coneguda com a Modernisme que canviaria definitivament l’ascpecte de la ciutat i portaria a la ciutat de Barcelona a ser el referent del moviment.

Antoni Gaudí comptava amb 31 anys quan rep l’encàrrec per part de l’insdustrial català i es proposa plasmar en aquesta construcció una fusió de l’estil mudèjar combinat amb elements de la natura. Clarament, podem apreciar el resultat a la seva façana: patrons geomètrics que evoquen l’estil morisc fusionats amb elements de la naturalesa com flors i palmes.

L’arquitecte català també és l’encarregat del disseny de l’interior de la casa, evocant a cada detall l’obsessió que va perseguir Gaudí durant tota la seva vida: incorporar a cada element arquitectònic la perfecció que ell percebia a la naturalesa.

Casa Vicens Gaudí Barcelona

Patrimoni de l'Humanitat

La Casa Vicens fou declarada l’any 2005, Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO, donant reconeixement a la seva importància artística.

Casa Vicens Gaudí
Carrer de les Carolines Barcelona

Ara que ja coneixes la Casa Vicens, no dubits en realitzar una visita.

El recomenem que, sempre que sigui possible, realitzis una reserva prèvia.

Quan pots visitar la Casa Vicens?

Dilluns – Diumenge de 9:30 a 16:30

Casa Vicens Gaudí Barcelona
Facebook
Twitter
LinkedIn

Otras entradas relacionadas

Compare listings

Compare