Jardinets de Gràcia
Punto Habitat Inmobiliaria Barcelona

Jardinets de Gràcia: un racó de pau i cultura al centre de Barcelona

Jardinets de Gràcia

Els Jardinets de Gràcia són un emblemàtic espai verd de Barcelona que uneix el Passeig de Gràcia amb el Carrer Gran de Gràcia, la principal via de Vila de Gràcia.

Els Jardinets tenen forma rectangular i una superfície d’uns 6.000 m2.

La part inferior, més propera a Paseig de Gràcia té uns parterres centrals amb gespa i arbres, envoltats per un passeig amb bancs i fanals.

La part superior,  més propera al carrer Gran de Gràcia, té una font amb surtidors i una pèrgola amb plantes trepadores.

Els elements artístics i culturals
dels Jardinets de Gràcia

Els Jardinets de Gràcia contenen diferents elements artístics i culturals que li donen personalitat i valor a l’espai. Alguns d’aquests elements són:

  • La Font de l’Aurora: es tracta d’un conjunt escultòric qu es va instal.lar als Jardinets per la seva inauguració el 1929. És obra de Joan Borrell i Nicolau i representa a la deesa Minerva sobre una barca tirada per dos carros, un del Sol i un altre de la Lluna amb dues ninfes als seus peus i unes àguiles dobre unes columnes. Però aquesta obra no va agradar als veïns, especialment perquè donava l’esquena al barri de Gràcia i fou desmuntanda el 1931. Algunes peces es conserven a altres indrets de Barcelona, com el Turó Park, la Plaça Joaquim Folguera i el Passeig de Santa Madrona.
  • L’Empordà. Nova Oda a Barcelona: es tracta d’una escultura noucentista dedicada al poeta Joan Maragall, realitzada pel seu fill Ernest Maragall el 1956. Representa a dues dones d’estil clàssic que simbolitzen l’Empordà i Bacelona.
  • La lectura a Pompeu Fabra: es tracta d’una placa de marbre amb una figura femenina en relleu esculpida per Josep Clarà el 1948. Amb ella, vol retre homenatge al lingüista creador de la gramàtica moderna de la llengua catalana.
  • Solc a Salvador Espriu: és una obra de l’artista Frederic Amat realitzada el 2014 amb motiu del centenari del neixement de l’escriptor Salvador Espriu, que va viure durant molts anys davant dels Jardinets, a la Casa Fuster. Consisteix en una cpsa insertada el terra amb la mateixa forma del monument a Francesc Pi i Margall, que es troba just davant.

Actualitat dels Jardinets de Gràcia

Els Jardinets de Gràcia són, a dia d’avui, un espai verd molt freqüentat pels veïns de tota Barcelona i alguns dels seus visitants. Es tracta d’un espai ideal per a passejar, descansar o gaudir de l’ambient cultural i comercial que ofereix la zona.

Tanmateix, els Jardinets són un punt de partida per a recórrer el Passeig de Gràcia i així poder admirar els seus edificis modernistes com la Casa Batlló, la Casa Milà o la Casa Amatller.

PUNTO HABITAT | Immobiliària a Barcelona des del 1995

Us volem transmetre a través de les nostres entrades de blog la nostra estima per la ciutat de Barcelona. A cada una d’elles, descobrim llocs, racons, barris, curiositats i anècdotes de la Ciutat Comtal

Més informació sobre la situació del
mercat immobiliari a Barcelona

Contacta amb nosaltres per a resoldre qualsevol dubte sobre el merc at immobiliari a Barcelona.

Si prefereixes un assessorament personalitzat, apropa’t a les nostres oficines: t’hi esperem.

OFICINA PUNTO HABITAT SANT JOAN

OFICINA PUNTO HABITAT GAUDÍ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Otras entradas relacionadas

Reunión API Alquiler Temporal

Reunió API Lloguer Temporal

Conclusions derivades de la reunió dels API de Barcelona sobre la nova regulació del lloguer temporal Reunió API Lloguer Temporal: després de

Regulación Alquiler Temporal Barcelona

Regulació Lloguer Temporal Barcelona

Lloguer Temporal a Barcelona: Canvis Legals i Obligacions Regulació Lloguer Temporal Barcelona: Decret-llei sorpresa. Avui, 24 d’abril del 2024, el Govern de

Compare listings

Compare